احسان ايرواني افزود : ورود به حوزه هاي احياء و بهره برداري از بناهاي تاريخي فرهنگي، توأم با حوزه حفاظت اهميت اين موضوع را دو چندان مي کند.
وي تصريح کرد: در فرايند احياء پس از فراهم آمدن مقدمات سرمايه گذاري از جمله بسترسازي، تعيين کاربري، تهيه طرح هاي توجيه اقتصادي و ... و به استناد طرفيتهاي فرهنگي تاريخي مرتبط با يک اثر تاريخي، فصل مطالعه و طراحي حفاظت و احياي آن آغاز شده و نتيجه تمامي برنامه هاي حفاظت از يک سو و بهره برداري و اقتصاد احياء از سوي ديگر در اين فصل به نتيجه مطلوب خواهد رسيد.
معاون طرح و برنامه صندوق احياء خاطرنشان کرد: تدقيق فعاليت بخش هاي مرتبط با مطالعه، طراحي حفاظت و احياي يک بناي تاريخي قابل احياء، به گونه اي ضامن دستيابي به اهدف مطلوب در اين حوزه است.
وي ادامه داد: بنابراين، تدوين مجموعه اي با عنوان \" فصول شرح خدمات مرتبط با فعاليت هاي حفاظت و احياي بناهاي تاريخي\" اقدامي در راستاي تبيين و تفصيل موارد ياد شده و احصاي آنچه به اين حوزه و فعاليت هاي آن وابسته است.
وي گفت : در تهيه و تنظيم اين مجموعه شرح خدمات، بهره گيري از طيف وسيعي از دانش هاي مرتبط با حوزه حفاظت و احياي بناهاي تاريخي در نظر گرفته شده و نقش جايگاه هر يک در روند اثر بخشي اين فعاليت ها به صورت شفاف معين شده است.
ايرواني اضافه کرد: از ويژگي هاي اين مجموعه مي توان به سلسله مراتب و سير منطقي هدف گذاري، مطالعه، تدوين مباني نظري در حوزه هاي طراحي و عملياتي، امکان سنجي کاوش ميداني، تنظيم طرح و برنامه عمليات اجرايي و نگهداري و مراقبت در زمان بهره برداري را برشمرد که امکان مرحلهبندي پروژه را با توجه به مؤلفه هاي مؤثر و وابسته به اثر برقرار مي کند.
وي افزود: از اينرو به تدريج از مشاوران حوزه حفاظت و احياء مي توان انتظار داشت که با تدوين اهداف، برنامه ها و روش هاي انجام خدمات در هر پروژه، امکان پايه ريزي دانش مديرت نوين (طراحي، کيفيت و ... ) را برقرار کنند تا به ارتقاي دانش ها و بهره گيري بيشتر از توان تخصصي در انجام آن ياري رساند در عمل مي توان اميد داشت از سردرگمي و ابهام در مراحل بهره گيري از خدمات مشاوره کاسته شده و مؤلفه زمان نقش آفريني بيشتري داشته باشد.
معاون طرح و برنامه صندوق احياء بيان کرد: آنچه در بهره گيري از اين مجموعه حائز اهميت خواهد بود آن است که در مورد هر اثر تاريخي که موضوع حفاظت و احياء قرار مي گيرد سنجش و گزينش مقياس فعاليت ها در نظر گرفتن شرايط مختلف کالبدي و اقليمي ، مرحله بندي کاربردي انجام خدمات و ديگر نکات مؤثر ، در بدو کار بايد براساس اين مجموعه مرجع مد نظر قرار گرفته و شرح خدمات مختص اثر مورد تدوين قرار گيرد.
وي به مخاطبان شرح خدمات جامع حفاظت و احياء بناهاي تاريخي اشاره کرد و گفت : مخاطبان اين مجموعه سرمايه گذاران حوزه احياء و بهره برداري از بناها و اماکن تاريخي و فرهنگي، حوزه هاي ستادي و صفي سازمان و ديگر نهادهاي دولتي براي بکارگيري مشاوران مرمت و احياء هستند.
ايرواني بيان داشت: اين مجموعه که مي تواند امکان يکپارچه سازي در تلقي انجام خدمات مشاوره در سراسر کشور را فراهم آورد و پيوندي ميان مجموعه اي از علوم، فنون و دانش هاي مرتبط با حوزه ميراث فرهنگي برقرار کند ضروري است در مراحل مختلف مورد آزمون قرار گيرد از اينرو صندوق احياء از نظرات اصلاحي و انتقادي صاحبنظران در تکميل اين مجموعه به نشاني اينترنتي Program@chre.ir، بهره مند خواهد شد.
خاطرنشان ميشود؛ پرونده رايانه اي اين مجموعه در نشاني اينترنتي صندوق احياء www.Chre.ir قابل دسترسي و دريافت است. /118
انتهای پیام/